ATENCIÓ!!!!

ATENCIÓ!!


Aquest blog es l'antiga web del CESBoi. Fa uns messos que ja no l'utilitcem. Ara trobaràs tota l'informació, l'agenda de les nostres activitats i les novetats a cesboi.cat


També ens trobareu activament a la página i al grup del Facebook, a Instagram i a Twitter. Si utilitceu qualsevol d'aquestes xarxes us convidem a seguir-nos per fer pinya i generar una bona comunitat online.


A més el nou correu per comunicar-se amb el centre es info@cesboi.cat

05 de maig 2013

EXCURSIO DE MITJA MUNTANYA




DISSABTE 18 DE MAIG. PUJADA A NURIA DES DE QUERALBS PEL CAMI VELL.

FORMULARI  INSCRIPCIÓ KLIKEU AQUI

ACTIVITAT PER A SOCIS DEL CENTRE I ELS SEUS CONEGUTS.

PUJADA A NURIA DES DE QUERALBS PEL CAMI VELL.. Xino-xano Itinerari:http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3442213

Començarem al nucli de Queralbs, i agafem el tradicional camí vell cap a Núria. El camí està molt ben senyalitzat. Passem la font de la Ruïra, i deprés trobem un encreuament per poder passar pel roc del Dui. Veiem el salt del gorg de les Olles, travessem el pont de Cremal, i seguim enfilant el camí sense possibilitat de pèrdua. Passem també per les balmes de Sant Pau, Sant Rafael, i Sant Pere. Parem al mirador de l'agulla de l'estany, on hi ha una bona panoràmica del Santuari i l'estany de Núria, i acabem d'arribar al pla del Santuari.

" El "Camí Vell" de Queralbs a Núria és probablement un dels itineraris de muntanya més característics de Catalunya i del Pirineu. En sentit ascendent o bé de baixada, és una magnífica oportunitat per a conjugar esport, tradició i natura. Camí antic, utilitzat durant segles pels pelegrins com a ruta d'accés al Santuari, farcit d'història i de llegendes.

Situada a una altitud de 1964 metres sobre el nivell del mar i envoltada per cims de gairebé 3000 m, en aquesta vall neixen multitud de fonts i torrents. Per raó de la seva situació geogràfica i el clima, presenta una flora i una fauna característiques de la muntanya medioeuropea i de l'alta muntanya alpina. A més, hi viuen espècies vegetals i animals endèmiques dels Pirienus. Aquí es va redactar l'any 1931 l'estatut d'autonomia conegut com a «Estatut de Núria».

Avui, ascendent o de baixada, o bé combinat amb el cremallera de Núria, és un itinerari immillorable per a la pràctica excursionista, per a rememorar l'esforç dels peregrins i dels primers esquiadors i per a gaudir intensament de l'entorn natural de l'alta i mitjana muntanya pirinenca."

CAL PORTAR CALÇAT DE MUNTANYA, ESMORZAR, DINAR, AIGUA, CAPELINA (a la baixada sempre ens plou), GANES DE CAMINAR I PASSAR UN BON DIA.